Over de KarakterFaculteit

Waar we in geloven

Bij de KarakterFaculteit geloven we in de kracht van duurzame organisaties. Een duurzame organisatie is wendbaar, maakt optimaal gebruik van ieders passie en talenten, innoveert, communiceert en… heeft gemotiveerde medewerkers die het maximale uit zichzelf willen halen!

Hoe we dat doen

We maken organisaties duurzaam door de unieke karakters van ondernemer en organisatie tot hun recht te laten komen. Dat doen we met behulp van scans, coaching en training. Uniek daarbij is dat we altijd de wisselwerking zoeken tussen karakter en beweging. En dat onze programma’s barstensvol energie, positiviteit en fitheid zitten. Ondernemers houden immers van doen. Wij, Angelique & Mireille, trouwens ook!

Wat we voor jou kunnen betekenen

We begeleiden ondernemers en organisaties met een zeer gerichte aanpak, die elke keer weer volledig maatwerk is. Bovendien adviseren en ondersteunen we niet alleen, we zorgen ook voor opleiding en implementatie. Zo creëren we duurzame organisaties met daadkrachtige ondernemers en gemotiveerde medewerkers!

De kracht van karakter

Je karakter is een uniek samenspel van je belangrijkste eigenschappen, opvattingen, gedachten, gedragspatronen en zelfs lichamelijke kenmerken. Samen maken ze jou tot wie je bent, wat je denkt en wat je doet.

Daarmee is je karakter een bepalende factor voor het leven dat je leidt. Je karakter is namelijk van invloed op bijna alles wat je doet: van je leefstijl, slaapritme en stresspatroon tot
en met de manier waarop je met leiderschap, relaties en zelfs je financiën omgaat.

Als je weet wat je karakter is, wordt het veel makkelijker om te achterhalen waarom je doet wat je doet. En dat is cruciaal als je aan jezelf of je organisatie wil werken.

De KarakterFaculteit helpt je daarbij. Met onze unieke combinatie van coaching en beweging laten we jouw unieke karakter volledig tot zijn recht komen. Ondernemen is immers niet alleen ‘praten’, maar vooral een kwestie van ‘doen’!

Even voorstellen

Angelique van Ravensteijn

Ondernemerscoach, karaktercoach en trainer
Oprichter KarakterFaculteit

Als de unieke karakters van ondernemer en organisatie optimaal tot hun recht komen, is de kans op een duurzaam succesvolle organisatie het grootst. Ondernemers- en karaktercoach Angelique is hierin gespecialiseerd. Haar ultieme doel: “Daadkrachtige ondernemers, gemotiveerde medewerkers!”

Mireille Claessens

Ondernemerscoach, karaktercoach en trainer
Oprichter KarakterFaculteit

Als manueel fysiotherapeut en bedrijfskundig zorgmanager helpt Mireille mensen zo snel mogelijk (maar verantwoord) naar het gewenste niveau. Ze combineert daarbij het coachende van de fysiotherapeut met de drive van de ondernemer. Haar motto is dan ook: “Aan de slag!”

Teun van Lieshout

Sjemaine van Zeeland


Kwaliteit boven alles

Logo NOBCO


De coaches van de KarakterFaculteit werken volgens de Ethische Gedragscode van de Nederlandse Organisatie van Beroepscoaches (NOBCO). We zijn ook lid van deze beroepsorganisatie. Daarnaast zijn we aangesloten bij de American Board of NLP trainers, werken we volgens de internationale richtlijnen van deze beroepsorganisatie en is de opleiding geregistreerd bij CRKBO.

De trainers zijn aangesloten bij het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) en Fit!vak, de brancheorganisatie van erkende sport- en bewegingscentra in Nederland.