Coaching
voor (top)sporters

 

We gaan voor optimale prestaties

Mentale sportbegeleiding, met sportpsycholoog

Voor een (top)sportprestatie zijn het mentale aspect en de omgeving minstens zo belangrijk als het fysieke deel. Hoe reageer je bijvoorbeeld als het even tegenzit of juist mee? Hoe behoud je onbewust gestuurd de juiste focus? En wat doe je in onverwachte situaties? Dat wordt allemaal bepaald door je karakter. Wij helpen je om de kwaliteiten die daar bij horen volop te benutten en te dealen met je valkuilen.

Neem contact op
 
 
 

Op basis van je IZOF

Samen met een sportpsycholoog ontdek je wat jouw individuele zone van optimaal functioneren (IZOF) is. Gecombineerd met je positieve eigenschappen – het resultaat van de karakterstijlentest – gaan we daarna actief aan de slag, zodat je zoveel mogelijk in die zone kan blijven. Zonder hinder van mentale belemmeringen.

We leren je het juiste handelen aan door het te oefenen. Zo wordt het gedrag natuurlijk, en kun je het moeiteloos inzetten als dat nodig is. Je krijgt bijvoorbeeld handvatten om op belangrijke momenten bij de les te blijven, om je niet af te laten leiden bij tegenslag of om in een split second te reageren.

Op naar zelfinzicht én de regie

Tijdens het traject draait alles om zelfinzicht. Want als je sport, neem je altijd eigenschappen mee. We gaan daarom aan de slag met persoonlijke vraagstukken. Hoe kan ik het maximale uit mezelf halen? Hoe wil ik gecoacht worden? En wat heb ik nog meer nodig om te verbeteren? De antwoorden geven je de regie over jouw groeiproces.

Begeleiding van jeugdsporters

Naast de topsportfase, waarin het om presteren gaat, zijn er nog twee belangrijke begeleidingsstadia voor sporters: de fase ervoor en die erna.

Als jeugdige sporter is het namelijk essentieel om de juiste keuzes te maken. Omdat je op deze leeftijd je identiteit ontwikkelt, is het bijvoorbeeld goed om te ontdekken wie je nog meer bent dan alleen een talentvolle sporter. Ook is het goed om je af te vragen voor wie je het nou écht doet, hoe je lekker in je vel blijft zitten en welke rol je omgeving zou moeten spelen. Wij helpen je hierbij.

Begeleiding na topsport

Sta je juist aan het eind van je carrière? Dan begeleiden we je bij de periode die daarop volgt. Ook hierin draait het om je identiteit en om het maken van de juiste keuzes. Want we willen koste wat kost voorkomen dat je in het welbekende zwarte gat valt.

 

Mooie
referenties

 

We horen
graag van je

Heb je een vraag of opmerking? Hieronder kun je ons een bericht sturen. We proberen zo snel mogelijk te reageren.