“Je krijgt meer inzicht, waardoor je gedrag beter kunt verklaren ”

 
 
Aan het woord
Wim Klaassen
 

Nuttig als leidinggevende en als persoon

Wim Klaassen sport al een aantal jaar met onze personal trainers Teun en Lisanne. Tijdens, voor en na die trainingen voert Wim regelmatig gesprekken over leiderschapsvraagstukken. Als voorzitter van het College van Bestuur (CvB) van een grote onderwijsinstelling heeft hij er veel mee te maken. “Ik vind het heel interessant”, zegt Wim. “In mijn formele rol, maar ook op persoonlijk vlak. Ik wil weten hoe iemand keuzes maakt. Wordt hij geleefd of durft-ie ergens voor te staan? Om een verdiepingsslag te maken, heb ik de opleiding Persoonlijk Leiderschap gevolgd.”

Deze keer zat Wim dus zelf in de banken. Met al een schat aan kennis en ervaring. “Ik ken meer modellen die helpen om inzicht te krijgen in gedrag van anderen en dat van jezelf”, vertelt hij. “Daardoor was ik extra nieuwsgierig naar de verschillende karakterprofielen en de bijbehorende sterke en zwakke punten. Dankzij de opleiding kan ik karakterstijlen beter herkennen en op basis daarvan gedrag verklaren. Fascinerend daarbij is de relatie tussen bewegen en leiderschapsstijlen. Ook kan ik nog scherper kijken naar de samenstelling van een team of projectgroep.”

“Ik kan karakterstijlen beter herkennen en op basis daarvan gedrag verklaren”

Nuttig voor iedereen

Naast de inzichten voor Wim als CvB-voorzitter, helpt de opleiding hem ook als persoon. Hij roemt de sterke combinatie tussen de theorie en het daadwerkelijk doen. “Je krijgt meer inzicht , waardoor je gedrag beter kunt verklaren, ook dat van jezelf””, aldus Wim. “Ik denk dan ook dat deze opleiding voor iedereen nuttig is. Je leert meer over je kwaliteiten en over waar nog winst te behalen is. En al helemaal als je als leidinggevende werkt. Leiderschap gaat namelijk ook over mensen in beweging krijgen, maar dat kan pas als je zelf bewogen bent. En bewogen hebt. Deze cursus helpt!”