Opleidingen
voor fysiotherapeuten

 

Een aanvullende behandelmethode

Combineer karakters met klachten

Als fysiotherapeut ben je vooral bezig met fysieke beperkingen van cliënten. Maar er zijn meer aspecten belangrijk voor iemands gezondheid, zoals het mentaal welbevinden, zingeving en meedoen. Wij leren je alles over de invloed van karaktereigenschappen daarop, en hoe je die kunt inzetten tijdens behandelingen.

Neem contact op
 
 
 

Persoonlijk Leiderschap

In één dag krijg je inzicht in jouw karakterstijlen, zodat je stappen kunt zetten in je ontwikkeling als persoon en fysiotherapeut. Je leert een persoonlijke analyse opstellen, hoe je kwaliteiten inzet en valkuilen beheerst, én je gaat leiderschap tonen vanuit je natuurlijke karakter.

De opleiding Persoonlijk Leiderschap is geaccrediteerd bij het KNGF/ Keurmerk  en levert 8 punten op.

Meer informatie over
Persoonlijk Leiderschap

Bewegen op karakter

In vier dagen leer je alles over de zeven karakterstijlen en hoe je deze koppelt aan fysieke klachten van een cliënt. Zijn de persoonskenmerken die van invloed zijn duidelijk? Dan kun je gerichte bewegingsvormen toepassen, zodat de cliënt ontdekt hoe hij kwaliteiten kan benutten en valkuilen kan reguleren.

Zeker bij chronische pijn gaat het om meer dan een stoornis. We helpen je daarom gedragingen herkennen die pijn in stand houden. Zo kun je de mens behandelen in plaats van de klacht, en krijgt de cliënt weer regie over het lichaam.

De opleiding is KNGF/Keurmerk-geaccrediteerd en goed voor 20 punten.

Meer informatie over
Bewegen op karakter

Interactie op karakter

Uit onderzoek is gebleken dat de interactie tussen fysiotherapeut en patiënt effect heeft op de behandelingen. Daarom geven we inzicht in je manier van communiceren en in de werking daarvan bij verschillende type ontvangers. Je houding, taal en instructies komen bij het sociale-werker-karakter bijvoorbeeld heel anders over dan bij het aan-de-top-karakter.

Meer informatie over
Interactie op karakter