Opleiding
Groepsdynamiek

4 dagen
16 uur zelfstudie
€ 1.495,-
 

Dit leer je

In een groep heb je te maken met verschillende karakters. Toch heeft elke groep ook een hoofdkarakter, dat de ongeschreven regels binnen de groep bepaalt – en daarmee het gedrag. Tijdens deze opleiding leer je het hoofdkarakter herkennen én hiermee omgaan.

Dit komt onder meer aan bod:

  • Alles over groepsdynamiek
  • Wat de zeven karakterstijlen precies inhouden (en welke ongeschreven regels erbij horen)
  • Hoe je regels bespreekbaar maakt
  • En hoe je jouw leiderschap aanpast aan het hoofdkarakter van de groep.
 
 

Dit kun je ermee

Sta je als leidinggevende of coach voor een groep? Dan weet je straks precies wat voor vlees je in de kuip hebt. En herken je de groepsregels niet alleen, maar erken je ze ook? Dan kun je de juiste interactie op gang brengen en samen resultaat boeken.

Een team dat uit vooral leiders bestaat, vraagt bijvoorbeeld om een eerlijke, zakelijke en directe aanpak. Als je die toepast, zorg je voor een goed verstandhouding en breng je teamleden in beweging.

 
 
 
Meld je nu aan!
 

Praktische informatie

De opleiding bestaat uit vier dagen en 16 uur zelfstudie.

Dag 1: over groepsdynamiek

Het eerste dagdeel zoom je in op het thema groepsdynamiek. Daarna maak je een start met de eerste van zeven karakters.

Dag 2, 3 en 4: alle karakterstijlen

Eén voor één komen de andere stijlen aan bod. Je ervaart de kenmerken, welke ongeschreven regels erbij horen en hoe jij je hierop aanpast. Je sluit steeds af met een praktische opdracht.

Toetsing

In onze online leeromgeving maak je na elke theoretisch deel een toets. Ook lever je telkens een casus in. Doe je dat naar behoren? Dan ontvang je na dag vier een certificaat.

Locatie

We organiseren de opleiding in het ESP Centrum in Gennep (Langeweg 204, 6591 XA). Het lesmateriaal en de lunches zijn inbegrepen.

Ik meld me aan voor de opleiding Groepsdynamiek