Kerngezond bedrijf

Soms loopt het niet meer lekker in een organisatie. De communicatie gaat stroef, deadlines worden gemist, klanten lopen weg, de omzet valt tegen, het ziekteverzuim neemt toe… Voor je het weet, ben je als ondernemer alleen nog brandjes aan het blussen. Dat kost tijd én energie, en niemand die er blij van wordt. Herkenbaar? Geef je organisatie dan een positieve boost: op naar een kerngezond bedrijf!

 • Duurzame inzetbaarheid op alle niveaus
 • Een duidelijke missie en visie
 • Een sterke organisatiestructuur
 • Een gezonde bedrijfscultuur
 • Ruim baan voor zelfstandigheid en ontwikkeling
 • Vitale en flexibele medewerkers

 

Direct meer weten over een Kerngezond Bedrijf?

Direct meer weten?
Bel: 06 – 50 26 38 44
Brochure
aanvragen
Direct
inschrijven

Voor wie is het?

‘Kerngezond bedrijf’ is er voor ondernemers en organisaties die wel een positieve boost kunnen gebruiken. Of die juist nóg kerngezonder willen worden.

Het traject start bij jou, want als ondernemer sta jij centraal in de organisatie. Van daaruit werken we op meerdere niveaus in de organisatie:

 • Individueel niveau
 • Teamniveau
 • Organisatieniveau
 • Ondernemersniveau.

Alleen door deze complete aanpak zijn we immers in staat om door heel de organisatie heen het verschil te maken.

We gaan daarbij zowel mentaal als fysiek flink aan de slag. Dat betekent niet dat de deelnemers actieve sporters moeten zijn. Het volledige programma wordt immers op maat samengesteld.

 

Wat gaan we doen?

We gaan jou en je medewerkers in beweging brengen, zowel mentaal als fysiek. Dat doen we met een combinatie van coaching en training.

Maar éérst stellen we een uniek groeiplan voor jou en je organisatie op. Vervolgens zorgen we er met individuele sessies, opleidingen en trainingen voor dat de medewerkers en organisatie weer kerngezond worden.

Belangrijk daarbij is onze actieve aanpak, bij álles wat we doen. Actie zorgt er namelijk voor dat je met meer plezier, energie en focus werkt en onderneemt. Daarom gaan we veel bewegen, en leggen we continu de link tussen de mentale en de fysieke ontwikkeling. Dat maakt ons programma zo anders dan al die andere!

De invulling van Kerngezond bedrijf is volledig maatwerk. Het exacte programma bepalen we samen, mede op basis van de intake en de adviezen die daaruit voortvloeien.

We onderscheiden de volgende fases:

Intake
Welke uitdagingen liggen er?
Aanbevelingen
De beste aanpak voor uw organisatie
Scans
Hoe staan medewerkers en organisatie ervoor (mentaal en fysiek)?
Adviesplan
De beste weg naar een kerngezond bedrijf
Implementeren
Aan de slag!
Opleiden
Kennisoverdracht
Meten en borgen
Een kerngezonde organisatie blijven!

Wat levert het op?

‘Kerngezond bedrijf’ draait om duurzame inzetbaarheid. We zorgen ervoor dat alle voorwaarden aanwezig zijn om uw medewerkers plezierig te laten werken, met behoud van gezondheid en welzijn. En dat betaalt zich terug: in een organisatie die in alle opzichten klaar is voor de toekomst.

We zorgen namelijk voor een sterke organisatiestructuur, een gezonde bedrijfscultuur én vitale medewerkers, die betrokken zijn en plezier hebben in hun werk. Met als gevolg: de communicatie gaat weer soepel, deadlines worden gehaald, klanten zijn enthousiast, de omzet groeit en het ziekteverzuim neemt af!

In alle opzichten klaar voor de toekomst dus. En jij als ondernemer kunt stoppen met brandjes blussen. Om weer echt te gaan ondernemen, te innoveren en energie in de ontwikkeling van je bedrijf te steken.

Bovendien leiden we jou en je medewerkers op. Dankzij onze tips en tricks kunnen jullie in de toekomst zelf bijsturen en duurzaam inzetbaar blijven.

Praktisch

Hoe lang duurt het traject?

 • Individuele ondernemers (en zzp’ers): half jaar
 • Kleine bedrijven tot 10 medewerkers: 9 maanden
 • Bedrijven van 10 tot 50 medewerkers: 1 jaar
 • Organisaties van 50 tot 250 medewerkers: 2 jaar
 •