KarakterFaculteitcoach!

Ben je als coach, personal trainer, (HR-)manager of ondernemer opzoek naar een nieuw vertrekpunt? En naar nieuwe kansen voor jezelf: als mens én professional? Dan is de opleiding tot KarakterFaculteitcoach! een unieke kans voor jou!

 • Je combineert business coaching en vitaliteitscoaching
 • Je verdiept je in mentale groei, fysieke groei én zingeving van organisaties
 • Je maakt grote stappen in je persoonlijke ontwikkeling
 • Je wordt opgeleid tot gecertificeerd KarakterFaculteitcoach!

Deze opleiding bestaat uit drie specialisaties:

Coachen
op karakter
Bewegen
op karakter
Ontwikkelen
op karakter

Voordat je de opleiding tot KarakterFaculteitcoach! kunt starten, heb je eerst de masterclass Motiveren op karakter gevolgd. Daarnaast zijn de specialisaties óók los te volgen.

Nadat je de masterclass Motiveren op karakter of één van de specialisaties hebt gevolgd, kun je ook starten met de training Train de trainer.

Direct meer weten over KarakterFaculteitcoach!?

Direct meer weten
Bel 06 – 50 26 38 44
Brochure
aanvragen
Direct
inschrijven

Voor wie is het?

Je bent coach, personal trainer, (HR-)manager of ondernemer met minimaal hbo-denkniveau.

Je hebt een mateloze interesse in menselijk gedrag en het effect daarvan op mens en organisatie. Bovendien zet je graag in op groei, maar dan wel goed onderbouwd! Daarnaast ben je ondernemend, zeer gemotiveerd en op zoek naar dé manier om je te onderscheiden van al die anderen.

Ook belangrijk: je gelooft in de kracht van karakter. Niet alleen mentaal, maar ook fysiek en op het gebied van zingeving. Karakter is namelijk leidend bij alles wat we doen bij de KarakterFaculteit.

Wat leer je?

Je leert vanaf dag één effectief op zoek te gaan naar het probleem áchter het probleem. Dat doe je aan de hand van ons unieke groeiplan.

Na je opleiding kun je het groeiplan toepassen op ondernemers en organisaties. Je helpt hen verder met je kennis over:

 • Karakterologie.
 • Vitaliteit.
 • Positieve gezondheid.
 • Communicatie.
 • Transformaties.
 • Innovaties.
 • De relatie tussen oorzaak en gevolg.
 • De bewustwording van een zinvol leven.
 • De invloed op gedrag van ondernemers en medewerkers.

Bovendien leer je werken met unieke testen en scans. Alleen jij en de andere gecertificeerde KarakterFaculteitcoaches! mogen deze gebruiken.

Na het behalen van alle masterclasses ben je KarakterFaculteitcoach!.

Wat kun je ermee?

Als KarakterFaculteitcoach! ben je niet zomaar ‘coach’. Dankzij je passie voor mensen, hun gedragingen en hun bewegingen zorg je voor een sterke organisatiestructuur, een gezonde bedrijfscultuur én vitale medewerkers die plezier hebben in hun werk.

Als je de juiste modules succesvol afgerond hebt, mag je het programma Kerngezond bedrijf verzorgen. Werk je samen met een personal trainer of fysiotherapeut (of ben je dat zelf), dan mag je ook het programma Ondernemen op Karakter verzorgen.

Daarmee creëer je een prachtig uitgangspunt voor jezelf als coach. Dankzij deze opleiding ben je immers fundamenteel anders dan al die andere coaches. Bovendien schreeuwt de markt om business coaches en vitaliteitcoaches die het fysieke, het mentale én zingeving kunnen combineren.

Daarnaast zet je als mens een enorme stap. Tijdens je opleiding pas je de geleerde stof persoonlijk toe, dat helpt je om te zijn wie je wil zijn.

Praktisch

De opleiding tot KarakterFaculteitcoach! is een intensief traject. Het programma telt in totaal drie masterclasses en een train de trainertraject en – heel belangrijk – cases waar je in de praktijk mee aan de slag gaat.

En het mooie is: de opleiding kan zichzelf terug verdienen als je naast je opleiding één extra case als huiswerkopdracht doet. En niets staat je in de weg om er nog meer te doen. Met andere woorden: je opleiding is een verdienmodel op zich.

Let op: de opleiding is niet zomaar weggelegd voor iedere coach, personal trainer, (HR)-manager of ondernemer. Stiekem vragen we namelijk behoorlijk wat van je: qua karakter en inzet bijvoorbeeld, maar ook wat capaciteiten betreft. Meer daarover lees je in de brochure.

Opleiding en doelstellingen (PDF)

Heb je voorafgaand aan je inschrijving voor de opleiding KarakterFaculteitcoach! de Training Persoonlijke ontwikkeling op Karakter gevolgd dan ontvang je een korting op de 1e module.

Wanneer je de masterclass Motiveren op Karakter voorafgaand hebt afgerond dan stap je meteen door naar een van de volgende masterclasses.

Methode

unieke methode
Iedere coach, leidinggevende, manager of trainer heeft zijn eigen stijl, zijn eigen achtergrond, voorkeuren en behoefte in groei. Daarom kiezen wij van de KarakterFaculteit ervoor om voor de start van module 1 samen met jou een uniek en op maat gemaakt studietraject te bepalen. Dit doen we in een persoonlijk gesprek.

Betaalwijze
Na ontvangst van je aanmelding versturen we de factuur. Deze dient binnen 14 dagen na factuurdatum te worden voldaan maar uiterlijk voor aanvang van de training/opleiding.
De bedragen van de modules zijn inclusief trainingsmateriaal en exclusief  arrangementskosten en licentiekosten.

Arrangement
Voor trainingsdagen met een avondprogramma kun je gebruik maken van de accommodatie bij de Talentencampus, koffie/thee, 1 overnachting en een uitgebreid ontbijtbuffet € 120 (exclusief btw).

Certificaat
Na afronding van de basis module ontvang je, op basis van aanwezigheid en actieve deelname, een certificaat voor Karakter Consultant. Hiermee heb je een door het bedrijfsleven kwalitatief hooggewaardeerd certificaat in huis. Na het volgen van een specialisatie module krijg je een certificaat voor KarakterFaculteit Coach, KarakterFaculteit Personal Trainer of KarakterFaculteit Team trainer.

Extra ontwikkelingen
Associé Licentie
– is mogelijk na het volgen van de basismodule.
Onder begeleiding van de KarakterFaculteit kun je testen afnemen totdat je een van de specialisatiemodules hebt gevolgd.
Kosten: Per jaar € 750
Minimale afname van 6 testen à € 80
Dit is inclusief 6 uur supervisie op de testen

Licentie karakterstijl testen voor KarakterFaculteit Coach
– op eigen naam is mogelijk na het volgen van de basismodule en een of meerdere specialisatiemodules.
Kosten Per jaar € 1200
Minimale afname van 10 karakterstijltesten à € 80
Dit is inclusief 10 uur supervisie per jaar op de testen
Dit is inclusief de teamtesten
Dit is inclusief de vitaliteitsscan

Licentie IWAM van JobEQ
– na de basismodule is er een Associé Licentie mogelijk.
Onder begeleiding van de KarakterFaculteit kun je testen afnemen totdat je een van de specialisatiemodules hebt gevolgd
kosten Minimale afname van 6 testen à € 80
Dit is inclusief 6 uur supervisie op de testen

Licentie op eigen naam na het volgen van een van de specialisatiemodules.
– Eenmalige inschrijving bij JobEQ € 800
– Inkooptesten per 10-tal mogelijk à € 80 per test

Praktijkbegeleiding
• Abonnement supervisie
10 uur rittenkaart voor € 800
Jaarabonnement € 1200 incl. 16 uur

• Inhoud supervisie
Vanaf het eerste moment begeleiden we jou middels  businesscoaching. Wat kun je hiervan verwachten:

 • Hoe kom je aan klanten?
 • Marketingtips
 • Hoe run je je eigen business?
 • Persoonlijke groei en ontwikkeling zowel als coach én als ondernemer