Karakter Consultant

Ben je als coach, (HR-)manager of recruiter  opzoek naar een nieuw vertrekpunt? En naar nieuwe ontwikkelmogelijkheden voor jezelf: als mens én professional? Dan is de training Karakter Consultant een unieke kans voor jou!

 • Je breidt je bestaande werkzaamheden uit met karakterologie.
 • Je verdiept je in mentale groei, fysieke groei én zingeving van individuele personen.
 • Je maakt grote stappen in je persoonlijke ontwikkeling.
 • Je wordt opgeleid tot gecertificeerd Karakter Consultant.

Direct meer weten over Karakter Consultant?


Voor wie is het?

Je bent coach, recruiter, (HR-)manager of ondernemer met minimaal hbo-denkniveau.

Belangrijk is: je gelooft in de kracht van karakter. Niet alleen mentaal, maar ook fysiek en op het gebied van zingeving. Karakter is namelijk leidend bij alles wat we doen bij de KarakterFaculteit.

Je hebt een neus voor verbinding en een uitgesproken interesse in menselijk gedrag en het effect daarvan op een ieder. Bovendien houd je mensen graag en effectief een spiegel voor. Daarnaast ben je ondernemend, zeer gemotiveerd en op zoek naar dé manier om je te onderscheiden van al die anderen.

Wat leer je?

Je leert vanaf dag één effectief op zoek te gaan naar de mens áchter de mens. Dat doe je aan de hand van ons unieke groeiplan.

Na je training kun je met een karakterprofiel lezen en schrijven en toepassen op klanten, coaches en kandidaten. Je helpt hen verder met je kennis over:

 • Karakterologie
 • Vitaliteit
 • Communicatievaardigheden
 • Motivatieredenen
 • Verbindingen maken
 • De bewustwording van karakter en gedrag

Bovendien leer je werken met unieke testen en scans. Alleen jij en de andere gecertificeerde Karakter Consultants mogen deze gebruiken.

 

Wat kun je ermee?

Na een training Karakter Consultant ben je niet zomaar een consultant. Dankzij je passie voor mensen, hun gedragingen en hun bewegingen zorg  je voor een goed  uitgeschreven karakterprofiel, een realistische adviesrapportage én vitale coaches en cliënten die plezier hebben in hun werk.

Na het succesvol afronden van de training mag je als Karakter Consultant mensen adviseren over hun karaktereigenschappen, motivatieredenen en vaardigheden in de werkrelatie.

Daarmee creëer je een prachtig uitgangspunt voor jezelf als coach, trainer, HR manager of recruiter. Dankzij deze training ben je immers fundamenteel anders dan al die anderen. Bovendien schreeuwt de markt om experts op het gebied van gedragscodes, motivatiestrategieën en intrinsieke vaardigheden. Coaches, trainers, recruiters en HR managers die het fysieke, het mentale én zingeving kunnen combineren zijn uniek en hard nodig in de veranderende duurzame maatschappij.

Daarnaast zet je als mens een enorme stap. Tijdens de training pas je de geleerde stof persoonlijk toe, dat helpt je om te zijn wie je wilt zijn.

Praktisch

De training Karakter Consultant is een intensief traject. Het programma telt in totaal 2 blokken van twee studiedagen, een online oefenprogramma, inclusief tentamen en – heel belangrijk – cases waar je in de praktijk mee aan de slag gaat.

En het mooie is: de training kan zichzelf terug verdienen als je naast je training één extra case als huiswerkopdracht doet. En niets staat je in de weg om er nog meer te doen. Na de training is er nog 3 maanden  supervisie om dat wat je geleerd hebt goed te kunnen uitvoeren in de praktijk.

Let op: de training is niet zomaar weggelegd voor iedere coach, trainer, (HR-)manager of recruiter. Stiekem vragen we namelijk behoorlijk wat van je: qua karakter en inzet bijvoorbeeld, maar ook qua capaciteiten. Meer daarover lees je in de brochure.

Informatie Training Karakter Consultancy 

Voorafgaand

Heb je behoefte om eerst aan je eigen karakterprofiel te werken of inzicht te krijgen in je eigen karakterstijlen voordat je begint met de training Karakter Consultant?

Dan raden wij je aan om eerst de eendaagse training persoonlijk leiderschap op karakter te volgen.

Na deze training kun je je eigen persoonlijke analyse opstellen op basis van karakter, waardoor je weet wat je kwaliteiten en valkuilen zijn.

Het is je helemaal helder hoe je persoonlijk leiderschap toont vanuit jouw natuurlijke karakter. En dat maakt dat je beter een besluit kunt nemen om in te stappen in de training Karakter Consultant.

De training persoonlijk leiderschap is een investering in jezelf en geeft je recht op een korting als je je inschrijft voor de training Karakter Consultant.

Vervolg traject

Op een duurzame manier inzetten van karakter assessments.

Als Karakter Consultant begeleidt en adviseer je mensen die opzoek zijn naar een juiste plek in een (geschikte) organisatie, die persoonlijk inzicht nodig hebben en betere keuzes willen maken.

Bijdragen aan duurzame inzetbaarheid van mensen als consultant is een groot voordeel voor nu en in de toekomst.

Als KarakterFaculteitcoach! begeleidt, adviseer en coach je mensen individueel, in een team of in een organisatie die persoonlijk willen ontwikkelen, vitaler willen werken en op zoek zijn naar de juiste balans in het geheel.

Mensen meer in mentale, emotionele en fysieke balans brengen als coach is je drijfveer.

De voordelen van een Business Vitaliteitscoach! zijn:
 • Duidelijke structuur en aanpak.
 • Verdieping van kennis en ervaring.
 • Professionele uitstraling als consultant of coach.
 • Expertise opbouw.
 • Bouwen aan eigen authenticiteit.

Lees hier meer informatie over de opleiding KarakterFaculteitcoach!

Wanneer je na het volgen van de training Karakter Consultant ervoor kiest om je aan te melden voor de opleiding KarakterFaculteitcoach! dan heb je module 1 al gehaald; je stroomt direct door naar de tweede module.