KarakterFaculteitcoach!

Ben je als coach, personal trainer, (HR-)manager of ondernemer opzoek naar een nieuw vertrekpunt? En naar nieuwe kansen voor jezelf: als mens én professional? Dan is de opleiding tot KarakterFaculteitcoach! een unieke kans voor jou!

 • Je combineert (business) coaching en vitaliteitscoaching
 • Je verdiept je in mentale groei, fysieke groei én zingeving van organisaties
 • Je maakt grote stappen in je persoonlijke ontwikkeling
 • Je wordt opgeleid tot gecertificeerd KarakterFaculteitcoach!

Direct meer weten over KarakterFaculteitcoach!?


Voor wie is het?

Je bent coach, personal trainer, (HR-)manager of ondernemer met minimaal hbo-denkniveau.

Je hebt een mateloze interesse in menselijk gedrag en het effect daarvan op mens en organisatie. Bovendien zet je graag in op groei, maar dan wel goed onderbouwd! Daarnaast ben je ondernemend, zeer gemotiveerd en op zoek naar dé manier om je te onderscheiden van al die anderen.

Ook belangrijk: je gelooft in de kracht van karakter. Niet alleen mentaal, maar ook fysiek en op het gebied van zingeving. Karakter is namelijk leidend bij alles wat we doen bij de KarakterFaculteit.

Wat leer je?

Je leert vanaf dag één effectief op zoek te gaan naar het probleem áchter het probleem. Dat doe je aan de hand van ons unieke groeiplan.

Na je opleiding kun je het groeiplan toepassen op ondernemers en organisaties. Je helpt hen verder met je kennis over:

 • Karakterologie.
 • Vitaliteit.
 • Positieve gezondheid.
 • Communicatie.
 • Transformaties.
 • Innovaties.
 • De relatie tussen oorzaak en gevolg.
 • De bewustwording van een zinvol leven.
 • De invloed op gedrag van ondernemers en medewerkers.

Bovendien leer je werken met unieke testen en scans. Alleen jij en de andere gecertificeerde KarakterFaculteitcoaches! mogen deze gebruiken.

Na het behalen van module 1 t/m 4 ben KarakterFaculteitcoach!. Wil je jezelf onderscheiden dan bieden wij een 4-tal specialisatie modules aan. Lees hier de inhoud van de 8 verschillende modules waaruit je kunt kiezen.

Wat kun je ermee?

Als KarakterFaculteitcoach! ben je niet zomaar ‘coach’. Dankzij je passie voor mensen, hun gedragingen en hun bewegingen zorg je voor een sterke organisatiestructuur, een gezonde bedrijfscultuur én vitale medewerkers die plezier hebben in hun werk.

Als je de juiste modules succesvol afgerond hebt, mag je het programma Kerngezond bedrijf verzorgen. Werk je samen met een personal trainer of fysiotherapeut (of ben je dat zelf), dan mag je ook het programma Ondernemen op Karakter verzorgen.

Daarmee creëer je een prachtig uitgangspunt voor jezelf als coach. Dankzij deze opleiding ben je immers fundamenteel anders dan al die andere coaches. Bovendien schreeuwt de markt om business coaches en vitaliteitcoaches die het fysieke, het mentale én zingeving kunnen combineren.

Daarnaast zet je als mens een enorme stap. Tijdens je opleiding pas je de geleerde stof persoonlijk toe, dat helpt je om te zijn wie je wil zijn.

Praktisch

De opleiding tot KarakterFaculteitcoach! is een intensief traject. Het programma telt in totaal acht blokken van twee tot vier studiedagen (inclusief tentamens) en – heel belangrijk – cases waar je in de praktijk mee aan de slag gaat.

En het mooie is: de opleiding kan zichzelf terug verdienen als je naast je opleiding één extra case als huiswerkopdracht doet. En niets staat je in de weg om er nog meer te doen. Met andere woorden: je opleiding is een verdienmodel op zich.

Let op: de opleiding is niet zomaar weggelegd voor iedere coach, personal trainer, (HR)-manager of ondernemer. Stiekem vragen we namelijk behoorlijk wat van je: qua karakter en inzet bijvoorbeeld, maar ook wat capaciteiten betreft. Meer daarover lees je in de brochure.

Opleiding en doelstellingen (PDF)

Heb je voorafgaand aan je inschrijving voor de opleiding Business Vitaliteitscoach! de Training Persoonlijk Leiderschap op Karakter gevolgd dan ontvang je een korting op de 1e module.

Wanneer je de Training Karakter Consultancy voorafgaand hebt afgerond dan stap je meteen door naar de 2e module.

Meer weten?

Bel 06 – 30 80 06 23