Ondernemer: pak jezelf op!

Een ondernemer met passie is Maarten van de Sande. Een headhunter en recruiter in een economie waar de komende jaren 1 miljoen(!) vacatures ontstaan.

Hoe blijf je dan als ondernemer onderscheidend en blijf je steeds de beste kandidaat vinden én binden aan organisaties? Hoe Maarten dit voor elkaar krijgt samen met ons programma Kerngezond Bedrijf en de training Ondernemen op Karakter heeft hij verteld in BedrijvigOss.

“Het ontwikkelen van je persoonlijk leiderschap kan je al ver brengen.” geeft hij aan.

Persoonlijke kant

Volgens Maarten van De Sande zijn de coaches van de KarakterFaculteit een klankbord voor passievolle, positieve en gedreven ondernemers. “Samen met directies en besturen gaan ze ervoor om het beste resultaat te verwezenlijken op individueel vlak en voor organisaties.

De ervaring leert dat bedrijven die aandacht besteden aan de persoonlijke kant van het ondernemen echt onderscheidend en meer succesvol zijn in de markt. De harde kant van het bedrijf en de korte-termijn successen zijn vaak wel in orde, echter dit leidt niet automatisch tot een optimaal resultaat.”

Optimaal plezier in werk

“Plezier in werkzaamheden leidt vrijwel altijd tot een beter resultaat. Sturen op de zachte kant is soms lastig voor directies en besturen, omdat daar weinig kennis en ervaring in is. De trainingen van de KarakterFaculteit maar ook de bedrijfscoaches die met organisaties werken zorgen voor optimaal plezier in werk en optimaal succes en resultaat. Wie succesvol wil zijn als ondernemer en als organisatie moet zoveel vertrouwen hebben in zijn medewerkers en daarna pas in zijn product en merk dat het daadwerkelijk realiteit wordt.”

“Wie succesvol wil zijn als ondernemer en als organisatie moet zoveel vertrouwen hebben in zijn medewerkers en daarna pas in zijn product en merk dat het daadwerkelijk realiteit wordt.”

Duurzame inzetbaarheid

“Organisaties en ondernemers kunnen zichzelf en hun medewerkers fit houden voor het steeds sneller veranderende werk door volgens de principes van duurzame inzetbaarheid te werken en aansturen. Op de lange termijn creëert dit economisch en sociaal gezien betere kansen voor een bedrijf. Het effect is bovendien dat werknemers makkelijk inzetbaar zijn. En daarmee vergroten ze hun kansen op werk. Deze investeringsprioriteit is vooral gericht op het leveren van een bijdrage aan het gezond en gemotiveerd houden van werknemers.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *