Mireille Claessens – ondernemerscoach

Mireille Claessens

Ik wil graag samen met mijn team ons doel bereiken. In mijn nabije omgeving hoor ik managers en ondernemers die klagen over de betrokkenheid en zelfstandigheid van hun medewerkers. Dat probleem speelt niet meer bij mijn organisatie, Medifit, sinds we op een andere manier samenwerken!

Toen we bij Medifit in 2015 met het implementeren van het traject van de KarakterFaculteit, waren mensen sceptisch. Excuses zoals ‘dan weet jij wat ik niet kan’ en ‘hoe kan bewegen mij mentaal sterker maken werden’ door diverse medewerkers geopperd. Na 1,5 maand ervaring met het persoonlijke ontwikkelprogramma was iedereen, ook de sceptici, om. Sinds die tijd zijn we als team enorm gegroeid. We communiceren meer vanwege teambuilding, zijn fysiek en mentaal fitter door het bewegen en de coaching in het programma. Deze aanpassingen hebben de volgende effecten op de organisatie gehad:

  • Stijging van de klanttevredenheid;
  • Daling van ziekteverzuim naar 0,7%;
  • Afname van onze indirecte uren afgenomen met 33%;
  • Toename van omzet en winst;
  • Maar bovenal komt iedereen met plezier naar zijn werk en is het hele team bereid om de schouders eronder te zetten als dat nodig is.

Als fysiotherapeut weet ik hoe nauw verbonden lichaam en geest zijn. Een verstoring op 1 van de 2 gebieden geeft altijd problemen op beide vlakken. Fitheid in geest en lichaam geeft een enorme energie om iets te bereiken en te ontdekken.

We weten uit de wetenschap dat bewegen stofjes vrijmaakt in het lichaam waardoor je je beter gaat voelen. Ook is bewegen gedrag en karakter is gedrag en gedrag is te sturen/ aanpassen aan de situatie, middels coaching en training. Dit alles ten grondslag aan: groei.

Ik ben ervan overtuigt dat als mensen mogen werken in het gebied waar hun kracht ligt in plaats van gewezen worden op alles wat ze nog moeten leren dat ze dan uiteindelijk veel beter presteren. Dit houdt niet in dat men nooit iets hoeft te doen wat buiten de comfortzone ligt, maar wel dat dit beperkt wordt. Als je 85% in je kracht mag werken en 15% daarbuiten moet doen houd je dat gemakkelijk vol en voel je je nog steeds prima. Is de verhouding andersom kan het mis gaan.

Omdat we de overtuiging hadden, dit in praktijk hebben gebracht en daarmee mochten ervaren wat de effecten zijn van op deze manier omgaan met mensen waren zowel Angelique als ik ervan overtuigd dat we hiermee verder moesten gaan in de vorm van KarakterFaculteit.

“Mijn missie als ondernemerscoach is om mensen het maximale uit zichzelf te halen, zowel fysiek als mentaal”