Maak van vitaliteit geen hoofdpijndossier!

Vitaliteit en duurzame inzetbaarheid… als ondernemer kun je bijna niet meer om deze begrippen heen. Maar hoe zorg je ervoor dat ze geen hoofdpijndossier voor je worden? Want dat gevaar ligt op de loer.

Je hebt de wil om aandacht te besteden aan vitaliteit en duurzame inzetbaarheid, maar het lijkt alsof je keuzes verkeerd uitpakken. Te weinig kennis, kunde en tijd breken je op. Met als gevolg: de workshops die je bedenkt, kosten alleen maar tijd en geld. En iedere mindfulness-trainer die je spreekt, geeft je een ander advies. Uiteindelijk zie je door de bomen het bos niet meer.

Herkenbaar?

Een aantal frustraties op een rijtje:

  • Door de hogere werkdruk melden medewerkers zich sneller ziek.
  • Deadlines worden steeds net niet gehaald vanwege communicatieproblemen.
  • Je bent de hele dag bezig om ‘gedoe’ met medewerkers op te lossen.
  • Medewerkers vragen steeds vaker om flexibele(re) werktijden, op zoek naar een goede balans tussen werk en thuis.
  • Je komt in conflict met je medewerkers, bijvoorbeeld omdat ze denken dat ze het recht hebben om te sporten tijdens werktijden.

Bij de KarakterFaculteit begrijpen we deze frustraties erg goed. Vooral omdat we het belang van karakter kennen. In onze trajecten laten we de unieke karakters van mens en organisatie volledig tot hun recht komen. Pas dán heeft werken aan vitaliteit en inzetbaarheid namelijk zin. En pas dan voorkom je die frustraties!

Mentaal en fysiek

Met scans, coaching en vitaliteitsprogramma’s creëren we inzicht, bieden we ondersteuning en geven we sturing in een organisatie. Bovendien zorgen we voor een frisse wind van energie en vitaliteit. De wisselwerking tussen mentaal en fysiek speelt hierbij een sleutelrol.

Met als gevolg:

  • Meer plezier en energie
  • Een hogere productiviteit
  • Minder ziekteverzuim en stress.

Dat zorgt ervoor dat de communicatie tussen jou en je werknemers verbetert. Het verantwoordelijkheidsgevoel neemt toe, teams worden zelfsturend en jij als ondernemer ontwikkelt coachend leiderschap!

Kerngezond bedrijf

Benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? Kijk dan eens naar het programma Kerngezond bedrijf. Samen zorgen we ervoor dat jij je weer een daadkrachtige ondernemer gaat voelen. En dat je medewerkers weer gemotiveerd, gezond en met veel plezier aan het werk gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *