Masterclass Motiveren op karakter

Hoe motiveer je jezelf en je omgeving in een tijd waarin alles anders is? Kun je jezelf en andere blijven stimuleren, terwijl de regels steeds veranderen? Is leiding geven aan je medewerkers een uitdaging omdat je elkaar niet fysiek ontmoet? 

Dan ben je als ondernemer, leidinggevende, consultancy, recruiter of (HR-)manager opzoek naar een nieuw vertrekpunt. En naar nieuwe kansen voor jezelf: als mens én professional!

 • Geloof jij in de impact die persoonlijk inzicht heeft voor de toekomstige baan van jouw kandidaten?
 • Is het jouw missie om je medewerkers echte steun te bieden?
 • Zie jij ook veel medewerkers en kandidaten worstelen met een negatief zelfbeeld bij hun sollicitaties?
 • Wil jij weten hoe je jou unieke doelgroep nog beter kunt helpen?
 • Ben jij bereidt om van jouw passie je professie te willen maken?

Dan is de masterclass Motiveren op karakter die je opleid tot Karakter consultant een unieke kans voor jou!

 

De opzet van de training is als volgt:

6 maanden training

 • 1 live dag karaktertraining.
 • 1 live dag IWAM uitleg.
 • 1 live dag motivatie technieken op karakter.
 • 3 webinars; advies en motivatie rapport oefenen op basis van karakter en IWAM.
 • Volledige 6 maanden online training met oefeningen en tentamenopdrachten.

Aan het einde van de training ben jezelf instaat om de karaktertesten en IWAM testen af te kunnen nemen, aanvragen en bespreken met je medewerker en/of kandidaat. Kun je een advies en motivatie plan opstellen en bespreken met andere in je organisatie. Na de training is er een mogelijkheid tot een attaché licentie incl supervisie. Tevens is er een mogelijkheid tot een licentie bij IWAM.

Resultaat na 6 maanden is:

 • Inzicht in de diverse karakters en gedrag.
 • Inzicht in alle meta programma’s van de IWAM en motivatie.
 • Koppeling tussen karakters en IWAM kunnen maken.
 • Koppeling van karakter en IWAM in werkzaamheden.
 • Hoe kun je beide testen inzetten in verbeter/ontwikkeling trajecten op persoonlijk vlak.
 • Zelf testen van kandidaten en medewerkers.

Daarnaast krijg je inzicht in je eigen karakterstructuur en wat je daar mogelijk mee zou kunnen in de toekomst. Doordat je persoonlijk hebt ervaren wat jouw medewerker of kandidaat ervaart en wat het resultaat is van een advies- motivatierapportage weet je exact wat de meerwaarde is voor de klant. Dit maakt het inzetten van de scans bij leidinggeven, recruitment, coachen en trainen op karakter een laagdrempelige optie in je reeds bestaande business.

“De begeleiding om de training heen is een warm bad.” en “De karakterstijl en IWAM scan zijn van hoge toegevoegde waarde!” zijn uitspraken van cursisten die de training succesvol hebben gevolgd.

Na de training

 • Functieprofielen lezen en maken vanuit Karakter en IWAM.
 • Adviesplan op te stellen op basis van Karakter en IWAM.
 • Motivatie verslag schrijven voor medewerkers en kandidaten inclusief resultaten beschrijving Karakter- en IWAM scan.
 • Adviesrapportage kunnen schrijven incl motivatie vanuit Karakter en IWAM-resultaten.
 • Trajecten in te zetten voor medewerkers en kandidaten op basis van IWAM en karakter.

Als gecertificeerd Karakter Consultant maak je vanaf nu de unieke combinatie tussen de diverse scans en rapportages. Je zorgt er namelijk voor dat jij zelf als ondernemer, organisaties en je medewerkers meer inzicht in zichzelf hebben. Daarmee creëer je een fijnere werkplek, waar ondernemer en medewerkers zich als mens gewaardeerd voelen, waardoor ze in staat zijn om een waardevolle bijdrage aan de samenleving te bieden. Dat maakt de ondernemer en de medewerkers gelukkiger, en de organisatie succesvoller.

Investering

De investering voor deze 6 maanden training  zal zijn € 1750,00 excl btw per persoon en is inclusief een persoonlijk karakterprofiel en alle persoonlijke begeleiding.

Bijkomende kosten

Na de training is er een mogelijkheid tot een licentie inclusief supervisie. Onder begeleiding van de KarakterFaculteit kun je testen afnemen:

 • Per jaar € 1200,00.
 • Dit is exclusief minimale afname van 10 testen à € 80,00 per jaar.
 • Dit is inclusief 8 uur supervisie op de testen.

Inbegrepen in de training

 • Een volledig verzorgde training voorzien van lunch, koffie en thee en drankjes op live dagen.
 • Zeer belangrijk en waardevol; je eigen karakterscan en IWAM scan.
 • Alle lesmaterialen die nodig zijn; inclusief een verrassingspakket voor elke live dag.

Studiebelasting

Supervisie: 2 uur per maand tot 3 maanden na afloop van de training.
Thuisstudie: Studiecase 20 uur, huiswerkopdrachten 10 uur.
Aanwezigheid: 100% van de lessen.
Groepsgrootte: Maximaal: 24 personen in een groep.
Leslocatie: Dome X, Kanaalstraat 12 b, Oss.

 

Meerwaarde op maat

Voor ondernemers en leidinggevende zal de meerwaarde zitten in het motiveren van jezelf en je medewerkers. In deze training leer je hoe je de door het inzetten van een karakter profiel je medewerkers kunt stimuleren het beste uit zichzelf te halen. Hierdoor vergroten ze hun persoonlijke- en leer- ontwikkeling. En heb je bovendien inzicht in drijfveren van een medewerker zodat je kunt beoordelen of deze op de juiste plek in de organisatie werkt.

Voor werving en selectie bureau’s zal de meerwaarde zitten in het verkopen van de assessments door er een traject van te maken die je verkoopt aan de klant of aan de kandidaat.
In dit traject zit dan een intake met bedrijf en/of de kandidaat, de online scans, de uitwerking hiervan dmv een advies rapport er aan toevoegen die je uitdraait uit je scan omgeving en een uitleg gesprek met de kandidaat en een uitleg aan de huidige/toekomstige werkgever(klant) met een rapportage erbij. Dit traject leer je toe te passen in de 4 maanden training.

Voor coaches, trainers en (HR) managers zit de meerwaarde in het snel inzicht krijgen in de kernwaarde van een coaches, medewerker of deelnemers. Je sluit snel aan bij de behoefte van de ander. Je kunt advies geven aan werkgevers doordat je met een passend intake formulier een helder karakter profiel kunt beschrijven in een adviesrapportage.

Wil je je zelf verder verdiepen en dieper gaan coachen of trainen dan adviseren we je onze drie vervolg modules: Coachen op Karakter, Bewegen op Karakter , Team building op Karakter en Team ontwikkelen op Karakter. Na het volgen van alle vier deze trainingen ontvang je het certificaat KarakterFaculteitCoach.

Sinds 24 april 2017 is de KarakterFaculteit erkend én gecertificeerd door het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). Daarmee zijn we een erkende instelling voor kort beroepsonderwijs.

Consultancy, recruiters en HR-managers van uitzonderlijke kwaliteit

Wat maakt iemand tot een Karakter Consultant van uitzonderlijke kwaliteit? Het gaat er hierbij om wie JIJ bent! Hoe sta je als persoonlijkheid in het leven? Hoe krachtig kom je over? Hoe motiveer jij je medewerkers, kandidaat en de klant? Kun je medewerkers leren om zichzelf te motiveren? Hoe kun jij gedrag positief beïnvloeden? Dat accent maakt het verschil tussen een gemiddelde consultancy en een consultancy van uitzonderlijke kwaliteit.

Meer weten?

Bel 06-30800623