GEHEIM: jouw lichaam bepaalt je succes!

Deze blog is geschreven door Yvette Hooites Meursing, zij is eigenaar van Bureau Levenwerk.

Ben jij een gepassioneerde ondernemer en herken jij dat jij, ondanks je passie, blokkades hebt op zichtbaar zijn, dat je onzeker bent, dat je je opoffert, geen hogere prijzen durft te vragen, dat je perfectionistisch bent of dat je weinig support hebt in je leven en dat je alles alleen moet doen?

Ssst… niet verder vertellen: je geluk of falen komt voort uit je energieknikken of bodymarkers of herinneringen in je lichaam. Daar heb je waarschijnlijk nog nooit van gehoord en precies daarom weet je niet hoe je van je blokkades afkomt. De mensen die je coachen, coachen je mentaal en niet op deze fysieke markers, en precies daarom blijf je hangen op een bepaald niveau in je bedrijf en in je leven.

Ik merk om mij heen dat veel vrouwelijke ondernemers stoeien met werkelijk gelukkig en succesvol worden in hun leven en werk. Ze werken al jaren aan belemmerende overtuigingen en het helpt allemaal massaal niet. Herken je dat: al je geld en moeite wat je hebt geïnvesteerd in het oplossen van dilemma’s of problemen en dat het je uiteindelijk niet werkelijk transformeert?

Hoe komt dit?

Het komt omdat je ervaringen zijn opgeslagen in je lijf. Dit worden bodymarkers genoemd, fysieke blokkades. Energieknikken. Alle ervaringen die je meemaakt worden opgeslagen als herinneringen in je lijf, fysiek.
Wat onbekend is, is dat de hele persoonlijkheid voortkomt uit het lichaam, the body.

Ik vond het bijvoorbeeld vroeger heel eng om voor groepen te staan. Ik blokkeerde tijdens de eerste spreekbeurt in de klas en de schrik zat letterlijk in mijn lijf – in krampen en contracties, heel fysiek. Telkens als ik een spreekbeurt moest houden, verlamde ik weer, zelfs zo sterk dat ik nooit meer voor een klas wilde staan en eigenlijk ook niet zichtbaar wilde zijn op andere plekken in mijn leven. Ik trok mij terug in mijn eigen veilige wereld. Totdat ik aan mijn lijfelijke bodymarkers ging werken. Ik ging oefeningen doen zodat de oude programmering niet meer aanging en ik er voorbij kon bewegen. Het stelde mij in staat om zichtbaar te zijn in groepen en op de sociale media.

Op het moment dat je weer een dergelijke ervaring opdoet worden de body markers actief, en precies daarom kom je niet of niet genoeg voorbij patronen!

Herken je dat je moeite hebt met zichtbaar zijn, onzekerheid, of dat je je opoffert of dat je te weinig support vraagt? Veel ondernemers, coaches en zeker startende ondernemers, hebben hier last van.

Wil je graag gelukkig worden in je onderneming en wil je voor eens en voor altijd een succesvolle onderneming opbouwen, zorg dan dat je alles te weten komt over jouw body markers en hoe je deze opruimt.
Je zult je achter je oren krabben waarom je dit niet eerder hebt geweten…..

Lieve groet van, Yvette

Wil je meer weten over Bureau Levenswerk kijk op de website of mail ons op info@levenswerk.com. Het bedrijf is gespecialiseerd in het doeltreffend veranderen van gedrag en het versterken van je eigen leiderschap.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *