Gapen terwijl je sport

Woensdagavond is mijn vaste Personal Training tijd om 21.00uur. Dat is behoorlijk laat op de avond. Op dit moment ben ik als ondernemer druk bezig met nieuwe programma’s verder door te ontwikkelen. Mijn werkdagen zijn daarom lang en intensief want dat zijn handelingen waar ik goed bij moet nadenken en waarbij je de gevolgen moet kunnen blijven overzien. Dit vergt dus al veel van mijn energie. Je snapt dus wel dat mijn lijf deze woensdagavond behoorlijk wat weerstand bevat om te gaan trainen. Alleen mijn onderbuikgevoel knaagt omdat ik een commitment heb gegeven om drie keer per week te bewegen. Dus ik klap mijn laptop dicht, kleed mij om en ga naar Medifit, waar Teun op mij wacht.

Ik vertel Teun over mijn weerstand en hij speelt hier meteen op in. Hij gaat mijn weerstand door breken door ontspanningsoefeningen met mij te gaan doen. En terwijl ik sporten heel vaak link aan zweten en hard werken geeft mij dit een veel beter gevoel. Na 10 minuten is mijn weerstand verdwenen en begin ik zelfs te gapen. We lachen er samen keihard om en komen tot de conclusie dat ik sport nog eens leuk ga vinden!

Doordat ik mijn tempo zelf kan bepalen geeft dit rust in mijn lijf en mijn hoofd. Ik vertel Teun dat Personal Training zo lekker is omdat hij voor mij de handelingen telt en ik mij daardoor meer kan focussen op de uitvoering van de oefeningen. De bewegingen van de oefeningen kom ik dagelijks tegen in al mijn bezigheden. Bukken, zitten, iets weg zetten, boodschappen tillen. Want ja ik ben ook nog moeder van drie pubers en heb een druk gezinsleven. Grappig dat juist in die drukte de stem van Teun in mijn hoofd zit, hoe ik dan op de juiste manier weer eens de rondslingerde was kan oprapen van de grond.

Aan het einde van de training voel ik mij redelijk goed ontspannen en ondanks mijn weerstand hebben we toch veel oefeningen en cardio gedaan. Teun vraagt nog even om de drukte in mijn hoofd een cijfer te geven en vergelijkt dit met het cijfer dat ik gaf aan de start van de training. Hij neemt me mee naar een kast vol tumballs en laat mij de drukte in mijn hoofd uitdrukken in kilo’s. Dit is wel een eyeopener voor mij omdat ik niet had gedacht dat mijn drukte in mijn hoofd zo zwaar weegt. Dank je wel Teun dat ik wat denk-kilo’s heb achter kunnen laten bij je! Zo langzaam aan begin ik het te snappen.

Op 10 april start er weer een nieuw vitaliteitstraject “Ondernemen zonder Stress”. Wil jij graag meedoen reserveer dan nu alvast je plek, er zijn er maar 8 en de eerste plaatsten zijn al ingevuld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *