Hou vol! Hoe doe je dat nou?

Quarantaine, een woord dat bij veel mensen al kriebels geeft. Toch moeten we er samen doorheen. Het is niet altijd makkelijk, maar met de juiste ingrediënten bak je die taart!

Een belangrijk ingrediënt is het aanbrengen van structuur in je dag. Zorg ervoor dat je gewoon je dag begint zoals je dat eerst ook altijd deed. Dit betekent: sta lekker op tijd op, kleed je aan (geen joggingspak dagen meer) en maak een dag planning.

Communicatie motiveert

Werk je altijd nauw samen met een collega? Spreek dan een vaste dag af dat je samen ergens aan werkt door via de telefoon dingen met elkaar te bespreken. Het is in deze tijd moeilijk om contacten te blijven onderhouden; Dus ga zelf vrienden bellen i.p.v. appen. Ga videobellen met meerderen tegelijkertijd. Zo blijf je jezelf motiveren en je houdt elkaar scherp.

Laat deze tijd ook in je voordeel werken!

Boor je eigen creativiteit aan en zoek een nieuwe hobby of activiteit waar jij je energie uithaalt, dit geeft een extra smaaksensatie. Leg jezelf daarbij niet te veel druk op, maar doe vooral waar JIJ je goed bij voelt.

Denk ‘s avonds voordat je naar bed gaat even na over de volgende dag. Gebruik als voorbereiding een schrijfblok waarin je één ding op schrijft wat JIJ nodig hebt zodat je de volgende morgen gemotiveerd uit bed stapt? De volgende dag beloon jezelf daar mee.

“Als de muren op je af komen, geef ze dan een likje verf!” – Loesje

Je MOET waarschijnlijk van alles, maar probeer dit om te zetten naar: “Wat wil ik echt?”. Heel veel loyalisten die thuiswerken hebben er een probleem mee om zich aan een planning te houden. Als je iets hebt afgemaakt voor jezelf, maak er een “feestje” van.

Denk hierbij aan een mengsel van:

  • Lief zijn voor jezelf door een lekkere kop koffie of thee te maken;
  • Jezelf 10 minuten mediagebruik gunnen;
  • Iets gezonds eten- het is aardbeientijd;
  • De natuur in gaan om te wandelen- het hoeft niet altijd lang te zijn;
  • Op Youtube een leuk gratis sportfilmpje op zoeken en doe mee;
  • Soms mag je jezelf trakteren op taart.

Wat is jouw kers op de taart? Waar haal jij jouw energie uit? Het is tijd om eens goed voor jezelf te gaan zorgen. Wat het ook is, alles is goed in deze tijd! Wees lief voor jezelf en voor elkaar, dan komen we er samen wel uit.

 

Door: Julie van Stekelenburg, Student Toegepaste Psychologie.
Zij voert een onderzoek uit om het verband tussen ziekteverzuim en vitaliteit aan te tonen in opdracht van de KarakterFaculteit. 

 

#doeslief #blijfthuis #blijffit #houvol #blijfincontact #fitblijven #positiviteit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *