Angelique van Ravensteijn – ondernemerscoach

Angelique van Ravensteijn - ondernemerscoach

Angelique van Ravensteijn

Na mijn hbo-facilitair management opleiding ben ik in een groot ziekenhuis gaan werken. Tijdens deze werkperiode trok vooral de menselijke kant van de HR mij het meest aan. Hoe gaan medewerkers met elkaar om en hoe kan je het beste uit het team halen door de juiste mensen op een afdeling bij elkaar te brengen.

Mijn interesse om vanuit beweging meer te bereiken en wat dit doet met je ‘mind set’ is 24 jaar geleden na een heftig auto-ongeluk ontstaan. Ik heb mij toen voorgenomen om in beweging te komen en blijven, om zo letterlijk uit de rolstoel te blijven.

In de revalidatie periode die volgde heb ik veel psychologie, meditatie, energie verhogende cursussen en opleidingen gevolgd om vervolgens de opleiding mindfulness life coach (deepak chopra) en trainer master H-NLP af te ronden. Vooral H-NLP, waar de hersenen centraal staan, heeft er voor mij voor gezorgd dat ik anders naar het menselijk lichaam ben gaan kijken. Vanuit die blik heb ik mijn HBO medische basiskennis en psychosomatisch opleiding gevolgd. Hierdoor leerde ik begrijpen dat psychologische problemen zelfs lichamelijke blokkades veroorzaakt  bij mensen en dan vertonen ze ander soort gedrag.

Karaktercoach

Daarna kwam ik in aanraking met de karakterstijlen van mensen en werd karaktercoach. Deze karakterstijlen worden psychologische gevormd in de eerste 7 levensjaren en herken je vooral in uitingen van gedrag en beweging. Door mensen in de juiste beweging te zetten heffen blokkades zich op.

Mensen inzicht in gedrag en communicatie geven in combinatie met bewegen maakt een verandering zowel fysiek als mentaal. Dus door beweging in je lichaam, gebeurt er iets in je brein waardoor je ander gedrag gaat vertonen en meer energie krijgt om anders te gaan communiceren.

“De mens achter de mens zichtbaar maken en laten zien dat hij veel meer kan dan hij denkt.” Dit is een persoonlijke drijf veer om vanuit de KarakterFaculteit te werken.”

Door mijn werk in de onderneming van mijn man zag ik dat veel ondernemers vast lopen. Ze hebben het te druk en er wordt veel stress ervaart. Doordat ze dan star denken stoppen ze met bewegen en is er geen toegang meer tot het brein.

Doordat ik zelf in beweging blijf op de juiste manier die bij mijn karakter past, ben ik jaren geleden in contact gekomen met Mireille Claessens van Medifit. Ook zij is bijzonder geïnteresseerd in het gedrag van mensen. Samen met Mireille helpen we mensen vanuit bewegen meer zelfinzicht en energie te krijgen.