“Mireille van de KarakterFaculteit kende ik al wat langer. Tijdens een sportprogramma wat ik bij haar volgde bij Medifit, hebben we veel gesproken over de verschillende trainingen. We kwamen erachter dat de training ‘Ondernemen op Karakter’ voor mij ideaal zou zijn.”

Actieve aanpak

Antonie van Haaren, financieel adviseur bij Van der AA, geeft aan dat tijdens de training Ondernemen op karakter hard is gewerkt aan zijn mentale kracht en zijn fysieke gezondheid. “Bijzonder is de actieve aanpak, die de dames hanteren. Veel bewegen en de continue link tussen je mentale en fysieke ontwikkeling. Door sport in te zetten kwam ik er bijvoorbeeld achter dat ik geen nee kon zeggen. Ik sportte zowel individueel met een coach als in een groep, zodat ik ook met andere ondernemers kon sporten en sparren. Samen met een trainer hebben we bewust mijn grenzen opgezocht. Steeds zwaarder en moeilijker, maar ik gaf niet op. Dat lijkt goed, maar dat zegt zeker iets over mijn karakter en dus ook iets over mijn grenzen die ik binnen het werk stelde. Ik was vooral aan het redden en brandjes aan het blussen en dat kostte ontzettend veel energie.”

Confronterend

“De analyse van de dames van de KarakterFaculteit raakte mij persoonlijk. Ik wist wel wat van zelfreflectie, maar deze training was zeker confronterend. Tijdens coachingssessies heb ik heel goed geleerd wat voor invloed ik heb op mijn omgeving en hoe ik mensen met weer een andere karakterstijl moet aanspreken. Met deze nieuwe benadering krijg ik meer voor elkaar van een ander en van mezelf. In mijn werk heb ik daar ontzettend veel aan. Zo merk ik dat ik veel gestructureerder en minder versnipperd werk. Prioriteiten durf ik nu te stellen.”

Puur

“Wat de training écht zo bijzonder maakt is toch wel de manier hoe Angelique de analyse met je communiceert. Het is puur en zeker niet gemaakt. Met een heel goed gevoel verlaat je het gesprek. Dat geeft je een goede basis om er zelf mee aan de slag te gaan.”

Direct naar Ondernemen op karakter